Om behandlingen

Ved første behandling er der fokus på undersøgelse og samtale for at finde årsagen til problemet. Jeg benytter mig af puls- og tungediagnose, samtale om f. eks. træthed, søvn, afføring mm., og til sidst trykker jeg på rygpunkterne, som kan give et indtryk af organernes tilstand. Efter at have lagt en diagnose vælger jeg relevante akupunktur-punkter, hvorefter patienten får en behandling.
Afsluttende taler vi om, hvad patienten selv kan gøre hjemme. Det kan dreje sig om at trykke på nogle punkter, ændre noget ved spisevaner, arbejdssituation eller måske skal han/hun ændre nogle tankemønstre.

Ved de efterfølgende behandlinger ser vi, om der sker en positiv forandring. Er dette ikke tilfældet, vælger vi som regel at stoppe behandlingen efter tre til fem gange. Ved akutte tilstande, beder jeg patienten komme igen så hurtigt som muligt. Ofte kan problemet ordnes med tre til fem behandlinger.

Ved kroniske tilstande (symptomer i tre måneder eller flere) beder jeg patienten komme to gange om ugen. Og efterfølgende en gang om ugen, når tilstanden bedres. Alt efter, hvor dybt problemet ligger, skal patienten regne med at bruge mellem otte og femten behandlinger for at komme ovenpå. I nogle alvorlige tilfælde rådes det at fortsætte behandling igennem et eller flere år.

Comments are closed.

 • QiHUset

  TKM – traditionel kinesisk medicin / lægekunst kan føres flere end 4-5000 år tilbage og har en lang historie bag sig.
  I det gamle Kina indså man, hvilken indflydelse følelser, livsstil og omgivelser har på vores velbefindende. En forudsætning for sundhed, harmoni og et langt liv var og er balance. For meget eller for lidt fører til ubalance og hindrer den frie strøm af Qi (energi) i kroppen.
  Akupunktur og QiGong er to metoder til at opløse blokeringer og fremme balance i kroppen.
 • KONTAKT

  QiHuset
  Karen-Kathrine Schmidt
  Adresse: Rolfsgade 109
  6700 Esbjerg
  Mobil: 60866295
Copyright QiHuset | 2014 |