Tungediagnose

I weekenden deltog jeg i en messe på Tobakken i Esbjerg. Det foregik som sædvanligt stille og roligt. Folk, jeg snakkede med, havde alle noget at fortælle eller at spørge om. Et par blev meget overrasket over, at bl. a. det at kigge på tungen er en hjælp til at lægge en diagnose, altså se hvor på kroppen ubalancen sidder, om det ligger yderligt eller i dybet, eller om det har med varme, kulde, tørhed mm. at gøre. Måske kan det også interessere alle andre.

Skrevet af: moderator  |  Kommentarer lukket til Tungediagnose  |  Akupunktur, Ikke kategoriseret

Diarre.

Lone havde diarre hver eftermiddag. Det lykkedes for os at få maven i orden, inden hun skulle af sted på en ferietur. Hun brugte 5 gange. At det lykkedes så hurtigt skyldes bl. a., at hun kom hurtigt efter at have konstateret, at det var et vedvarende problem.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Diarre.  |  Akupunktur

Lungebetændelse.

Denne historie er om forebyggelse.
Hanne på 58 år havde det problem, at hun gentagne gange fik lungebetændelse. Hun kom selvfølgelig for at blive stærkere – for at få styrket sit immunsystem. Det arbejdede vi med 6 gange, og det er nu 4 år siden. I løbet af den tid har hun ikke haft lungebetændelse.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Lungebetændelse.  |  Akupunktur

Astma

Sofie på 9 år kom sammen med sin mor for at få hjælp til et astmaproblem. Hun brugte spray hver dag for at undgå problemer med vejrtrækningen. Behandlingen bestod i tryk på udvalgte akupunkturpunkter på ryg og arm. Disse tryk lærte moderen, og hun skulle gøre det hjemme hver dag. Efter 3 måneder skulle Sofie ikke hive efter vejret mere og havde ikke mere brug for medicinen. De kom til behandling 3 gange.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Astma  |  Akupunktur

Mobilitet i benene. Smerter og kramper.

Marna 76 år.
Da jeg kom første gang, slæbte jeg på venstre ben, og det var et stort problem at gå tur med min hund. Jeg var meget træt, havde ingen energi og om natten sov jeg dårligt. Jeg kunne hverken ligge på højre eller venstre side for smerter kun på ryggen. Desuden fik jeg let kramper i benene.
I første omgang fik jeg 16 behandlinger. Det er nu tre år siden.
I dag kan jeg næsten ikke huske, at det var et problem at gå. Jeg sover meget bedre og kan ligge i sengen uden smerter. Jeg har også fået mere energi.
Nu skal jeg kun en gang imellem have et par behandlinger for at komme på ret køl.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Mobilitet i benene. Smerter og kramper.  |  Akupunktur

Trykken for brystet, træg mave og forhøjet blodtryk.

Birgit fortæller:
Jeg underviser, coacher, vejleder og superviserer forskellige faggrupper, og har derfor brug for at være i balance – både med krop, tanke og med sjæl. Da jeg begyndte at få en stærk trykken for brystet, noget forpustethed, træg mave og forhøjet blodtryk, som ikke ville slås ned med piller, søgte jeg akupunktur i Qi-huset hos Karen Kathrine.

Efter ganske få gange tog trykket af brystet og maven begyndte at fungere mere regelmæssigt igen. Åndedrættet artede sig langt bedre, og jeg skal nu træde hårdt i pedalerne for at blive forpustet igen. Blodtrykket er endnu ikke helt stabilt på et passende lavt niveau, men jeg forventer, at jævnlig akupunktur kan stabilisere det også.

Jeg måler selv blodtrykket med mellemrum, og kan derfor optrappe mine ture til Qi-huset, når tælleren står for højt. Det er dejlig måde at kere sig om sit helbred på, og så gør det heller ikke noget, at Karen Kathrine er et dejligt menneske, som sørger for, at man føler sig godt tilpas og taget kærligt og kyndigt af.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Trykken for brystet, træg mave og forhøjet blodtryk.  |  Akupunktur

Raynaud´s syndrom ”Knoglekulde”

Kira fortæller:

Min kontakt til Qi Huset fik jeg gennem en bekendt, som havde opnået gode resultater med akupunkturbehandling.

De sidste 10 år har jeg lidt af Raynaud`s syndrom, en lidelse hvor blodet har svært ved at komme ud til yderpunkterne i kroppen, og hvor både blod og knoglemarv påvirkes af temperaturen. Af min læge populært kaldet “knoglekulde”.
Mit problem var især min næse og mine hænder.
Efter adskillige behandlinger har jeg nu fået varme i mine hænder og tænker heller ikke længere på min næse.
Under behandlingerne nævnte jeg også, at en nerve ved en tå af og til kom i klemme og gav en kortvarig, skærende smerte. Den mærker jeg nu ikke mere til.
Da temperaturen et par dage var sommerlig, var jeg så letsindig at tage for meget tøj af, og er på et tidspunkt blevet kold. Et 40 år gammelt nyreproblem opstod så igen, og det er jeg på nuværende tidspunkt i behandling for og har den største tiltro til, at det nok skal blive løst med akupunktur.

Mod forventning er akupunkturbehandling en smertefri og meget afslappende form for behandling, og jeg ser altid frem til min næste aftale.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Raynaud´s syndrom ”Knoglekulde”  |  Akupunktur
 • QiHUset

  TKM – traditionel kinesisk medicin / lægekunst kan føres flere end 4-5000 år tilbage og har en lang historie bag sig.
  I det gamle Kina indså man, hvilken indflydelse følelser, livsstil og omgivelser har på vores velbefindende. En forudsætning for sundhed, harmoni og et langt liv var og er balance. For meget eller for lidt fører til ubalance og hindrer den frie strøm af Qi (energi) i kroppen.
  Akupunktur og QiGong er to metoder til at opløse blokeringer og fremme balance i kroppen.
 • KONTAKT

  QiHuset
  Karen-Kathrine Schmidt
  Adresse: Rolfsgade 109
  6700 Esbjerg
  Mobil: 60866295
Copyright QiHuset | 2014 |