Dårlig nattesøvn og træthed i dagligdagen

Dårlig nattesøvn og træthed i dagligdagen
Ingemar Ahlberg har trænet QiGong i et par måneder og har i lang tid lidt af træthed i dagligdagen og problemer med nattesøvnen. Han fortæller: – Om fredagen før weekendkurset var jeg helt færdig, men allerede efter den første kursusdag følte jeg mig døsig, og om natten sov jeg meget bedre. Normalt vågner jeg alt for tidligt uden at være udhvilet. Men mandag morgen efter kurset vågnede jeg og følte mig frisk og udhvilet, som ”før i tiden”, og parat til at gå i gang med mine arbejdsopgaver. Hvor jeg før ville være blevet trættere og trættere, blev jeg bare lidt irriteret, når der var problemer i løbet af dagen. Jeg kan ikke helt begribe, hvordan energistrømmen i kroppen fungerer, men hovedsagen er jo, at det virker, siger ingeniøren Ingemar smilende.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Dårlig nattesøvn og træthed i dagligdagen  |  QiGong

Smerter

Minh, som kommer fra Vietnam og boet og arbejdet i Sverige i 11 år, kom for syv år siden ud for en trafikulykke, hvor ryggen blev svært skadet og et ben brækket. Fem år efter ulykken havde han stadigvæk mange smerter i både i ryggen og benet. I Vietnam havde Minh trænet Kung Fu og vidste derfor, hvordan man kan samle energi til hænderne og bruge den til kamp.
– Jeg er vant til at se folk træne Tai Chi i parkerne hjemme i Vietnam og ved, at det giver Qi (livsenergi). Jeg har lært at anvende Qi i Kung Fu, men har aldrig lært at anvende den til at fylde eller rense kroppen. Allerede efter et par dages træning oplevede jeg, at smerterne blev mindre for at forsvinde helt efter et halvt år.

Minh træner både morgen og aften, og han siger, at hvis han snyder med det, mærker han, at smerterne kommer tilbage. – Nu ved jeg, at tilstrækkelig træning, holder jeg mig smertefri, siger han glad.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Smerter  |  QiGong

Fibromyalgi

Ingrid er uddannet fysioterapeut, men måtte opgive jobbet pga. smerter i hele kroppen, søvnproblemer og træthed hele tiden med en diagnose på fibromylagi.
– Jeg fortsatte med at arbejde på jobbet og hjemme, indtil jeg faldt sammen i 1994. Efterfølgende prøvede jeg mange ting for at komme i gang igen bl.a. smertehåndtering, samtaleterapi, kropsbevidsthedsøvelser og svømning. I januar 1996 hørte jeg om QiGong på et foredrag, som lød som det rigtige for mig. Jeg meldte mig derfor til et kursus. Efter kurset trænede jeg meget og jeg har også deltaget i flere videregående kurser. Efter at have levet som i et fængsel med en stiv og opsvulmet krop, med smerter, træthed og livslede, er jeg begyndt at leve igen, siger Ingrid, som i dag er helt symptomfri og har genoptaget sit job som fysioterapeut.

Jeg, Karen-Kathrine, har studeret QiGong og akupunktur sammen med Ingrid

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Fibromyalgi  |  QiGong

Muskelskade, stemmeproblemer og forkølelse

Hanne, som er operasanger, er selvfølgelig meget afhængig af sin stemme. Og hun har altid brugt mentaltræning. Med QiGong har hun fundet et vigtigt redskab, som er effektfuldt i hendes arbejde. Specielt dagen før en forestilling træner hun meget og bliver koncentreret og rolig.

Det var dog en muskelskade, som fik Hanne i gang med QiGong. I flere uger havde hun måttet gå med krykker, og på den første kursusdag var hun nødt til at sidde på en stol. To dage efter kurset kunne hendes fysioterapeut konstatere, at skaden var lægt. – Dette er mit glasklare bevis på, at QiGong virker, siger Hanne og fortsætter: – Det største spøgelse for en operasanger er forkølelser. Og dem holder jeg på afstand med daglig træning. Et andet problem for stemmen er flyveture, hvor luften i flyet ofte er tør og trykket stort. Her anvender jeg åndedræts-QiGong og fokuserer på ”bløde, fine slimhinder,” og det fungerer aldeles udmærket, slutter Hanne, som også bruger QiGong til at blive mere fokuseret og fordybet i sin kunst.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Muskelskade, stemmeproblemer og forkølelse  |  QiGong

Lungeproblemer efter mange års rygning

Rolf har været ryger i mange år, men de sidste fire år har han været røgfri. Han har dog stadigvæk problemer med lungerne, som giver vejrtrækningsproblemer. Nogen dage er det meget slemt, da evnen til at optage ilt i lungerne er dårlig, hvilket giver øget træthed. Rolf lærte QiGong på et weekendkursus og trænede i tre måneder uden store resultater. Men han nægtede at give op, hvorfor han meldte sig til et sommerkursus over fire dage. Og det gjorde, at han virkelig kom i gang.
– Det var et stort løft. Jeg har det betydeligt bedre, og de dårlige dage bliver færre og færre. Nu mærker jeg endelig, at det virker. Derfor er det ikke svært at træne hver morgen, slutter Rolf, som har fået minimeret sine vejrtrækningsproblemer.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Lungeproblemer efter mange års rygning  |  QiGong

Lungebetændelse og kolde fødder

Min egen historie.
– For 17 år siden var jeg i en sygdoms-situation, hvor det etablerede system ikke kunne hjælpe mig. Og jeg måtte derfor selv gøre noget for min egen helse, så jeg kunne få det bedre. Jeg var på det tidspunkt 40 år og havde tre gange været syg med lungebetændelse, havde kronisk betændelse over kinder og næse og hver dag kolde fødder. En dag så jeg en artikel om QiGong og blev opløftet over, at her tilsyneladende var et redskab, hvormed man kunne styrke sig selv. En måned senere var jeg på mit første QiGongkursus.

– Allerede efter 14 dages daglig træning kom det første resultat, hvor jeg for første gang i lang tid kunne lægge mig til at sove med varme fødder. Lungebetændelsen har jeg ikke mærket noget til siden og problemet med kinderne og næsen løste sig efterhånden, måske også ved hjælp fra akupunktur-behandlinger. Men der er også andre gevinster ved QiGong. Jeg har fået en bedre nattesøvn, ro og glæde samt en masse fantastiske oplevelser af tiden, der står stille og en dyb samklang med naturen.

Skrevet af: admin  |  Kommentarer lukket til Lungebetændelse og kolde fødder  |  QiGong
 • QiHUset

  TKM – traditionel kinesisk medicin / lægekunst kan føres flere end 4-5000 år tilbage og har en lang historie bag sig.
  I det gamle Kina indså man, hvilken indflydelse følelser, livsstil og omgivelser har på vores velbefindende. En forudsætning for sundhed, harmoni og et langt liv var og er balance. For meget eller for lidt fører til ubalance og hindrer den frie strøm af Qi (energi) i kroppen.
  Akupunktur og QiGong er to metoder til at opløse blokeringer og fremme balance i kroppen.
 • KONTAKT

  QiHuset
  Karen-Kathrine Schmidt
  Adresse: Rolfsgade 109
  6700 Esbjerg
  Mobil: 60866295
Copyright QiHuset | 2014 |